Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΑΤΡΑ: Γιατί οι πολύτεκνοι πρέπει να ψηφίσουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου

Την Κυριακή 8/3/2015 πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης στην Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων.
Η εκλογική διαδικασία πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή όπου τα Οικονομικά βάρη των προηγούμενων ετών σε...
Ι.Κ.Α. και τρίτους, οδήγησαν την οργάνωση στην διαγραφή της από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε).
Αν και όλοι οι υποψήφιοι συμμετέχουμε σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, υπάρχει μια διαφορετική οπτική όσον αφορά την μέχρι τώρα λειτουργία της Οργάνωσής μας.
Γνώμονας όλων εμάς είναι ότι όφειλε και οφείλει η Διαφάνεια και η πλήρη Ενημέρωση να διέπουν  την Πολυτεκνική Οργάνωση  τόσο στην οικονομική όσο και διοικητική διαχείρισή της, αναρτώντας όλες τις αποφάσεις και τις Δαπάνες στην σελίδα της στο Διαδίκτυο. Τα Ζητήσαμε και το Αρνούνται.
Η άλλοτε κραταιή πολυτεκνική οργάνωση θα έπρεπε να είχε αποβάλει την αφωνία της στις εφαρμοζόμενες αντιπολυτεκνικές αποφάσεις, που νομοθετηθήκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις, οι οποίες έπληξαν και εξαθλίωσαν τις Πολυμελείς και Πολύτεκνες Οικογένειες.
Όφειλε αξιοποιώντας τη δύναμη των 9.000 οικογενειών να έχει παρέμβει σε κάθε εξουσία (Κεντρική & Τοπική), ώστε να αποτρέψει τις αντιδημογραφικές πολιτικές και την γενοκτονία που συντελείται. Δεν το έπραξαν οι απερχόμενοι.
Αρκέστηκαν να παρακολουθούν αδιάφορα και αδιαμαρτύρητα τις πολιτικές αποφάσεις που καταργούσαν τις όποιες παροχές είχε θεσπίσει η πολιτεία για τις Πολύτεκνες Οικογένειες (Ισόβια Σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες, αφορολόγητο και επιδόματα για τα παιδιά, διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών, χαράτσι ακινήτων, κ.α.), σύμφωνα με τη Συνταγματική Επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5.
Ακόμη και όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στις 13/12/2012 (40η Συνεδρίαση, αριθμ. 714), όπου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή καταργούσε σε πολλούς Πολύτεκνους καταναλωτές τη μείωση που ίσχυε στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ, τόσο το Δ.Σ. της Οργάνωσης δεν έκανε καμία παρέμβαση όσο και το μέλος του Δ.Σ. κ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝαποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Άραγε έτσι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Πολύτεκνων Οικογενειών και των μελών μας;
Αρνούνται ακόμη και την πρότασή μας για  δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοήθειας που είχαμε καταθέσει τον Ιούνιο του 2012 βασιζόμενοι σε άρθρο του καταστατικού της Οργάνωσης.
Δυστυχώς τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. παρακολουθούσαν ως απλοί παρατηρητές άλλους κοινωνικούς φορείς και συλλόγους να στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και πιθανόν να είναι ικανοποιημένοι που κατέβαλαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014 150€ για βοηθήματα μελών μας.
Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν έχεις περάσει φτώχεια και στερήσεις, δεν μπορείς να την καταλάβεις.
Αντίθετα  πρωταρχικός στόχος μας, την επομένη των εκλογών, θα είναι η Οργάνωσή μας να αποτελέσει κύτταρο Δημιουργίας, Αλληλεγγύης και Προάσπισης του θεσμού της οικογένειας που σήμερα βάλλεται ανελέητα και οδηγείται στην εξαθλίωση.  Προτεραιότητά μας είναι η κάθε πολύτεκνη οικογένεια να νιώσει τη ζεστασιά, την ηθική και υλική στήριξη και να αποτελέσει η Πολυτεκνική Οργάνωση Πατρών & Περιχώρων το αποκούμπι που η κάθε οικογένεια αναζητά.
Για το λόγο αυτό Δεσμευόμαστε όπως προχωρήσουμε άμεσα:
  • Στην υλοποίηση της πρότασή μας για τη Δημιουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, όπως έχουν πράξει  και άλλα σωματεία ή σύλλογοι για τα μέλη τους.
  • Στην καταγραφή των Άπορων και Άνεργων μελών Πολύτεκνων Οικογενειών, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε στους εκάστοτε φορείς για τη στήριξή τους.
  • Στην καταγραφή της επαγγελματικής ενασχόλησης των μελών μας με στόχο την έκδοση καταλόγου για την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των πολυτέκνων.
  • Στην οικονομική εξυγίανση της οργάνωσης και τη ρύθμιση των χρεών που μας κληροδοτούν.
  • Στην θεσμοθέτηση βράβευσης αριστούχων μαθητών πολύτεκνών οικογενειών και καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης για τα πρωτάκια.
  • Στην  τροποποίηση και εκσυγχρονισμό του καταστατικού μας.
  • Στη δημιουργία παραρτημάτων των Γραφείων μας στις έδρες του Δήμου Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών μας.
  • Στην Ανάρτηση όλων των αποφάσεων του Δ.Σ. και των οικονομικών κινήσεων (Δαπανών και Εσόδων) στη σελίδα του συλλόγου μας στο διαδίκτυο.
  • Προσπάθεια να διατεθούν τα τρόφιμα και στους τρεις δήμους( Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαίας, Πατρέων)
  • Διεξαγωγή αρχαιρεσιών με τοποθέτηση καλπών και στους τρεις παραπάνω δήμους με στόχο τη διευκόλυνση και μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών μας.
 Όλα τα παραπάνω αποτελούν στόχο- επιδιώξεις όλων μας, γι’ αυτό καλούμε όλους τους Πολύτεκνους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης της οργάνωσης μας.
Εάν θεωρούν τα μέλη μας  ότι η Οργάνωση θα πρέπει να αλλάξει την μέχρι τώρα πορεία της έχουν μια και μοναδική επιλογή:
Να επιλέξουν Νέα Πρόσωπα που έχουν στόχο την ανιδιοτελή προσφορά
ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
Γιατί η προσπάθεια που καταβάλαμε στο πρόσφατο παρελθόν και η επιτυχία μας, παρόλο που δεν είχαμε θεσμική θέση, να εφαρμόσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Προαστιακό της Πάτρας μειωμένη τιμή στις μηνιαίες κάρτες για τους Πολύτεκνους από 25€ σε15€, μας οπλίζει με δύναμη ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όταν τεκμηριωμένα επιμένουμε για τα δικαιώματα των πολύτεκνων οικογενειών.
 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Για να αποκτήσει η Οργάνωση Φωνή, Παρέμβαση, Οικονομική Εξυγίανση και Διαφάνεια.
Την Κυριακή 8/3/2015 όλοι οι Πολύτεκνοι στις κάλπες από τις 8:00 π.μ έως 5:00 μ.μ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Κουκούλι Πάτρας). Δικαίωμα ψήφου έχουν  και τα δύο μέλη  κάθε Πολύτεκνης Οικογένειας με την επίδειξη θεωρημένης κάρτας πολυτέκνου και την αστυνομική  ταυτότητα.
 Οι Υποψήφιοι:
Πρόεδρος : ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Οδυσσέα(6947816661)
Γραμματέας: ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  του Νικολάου
Για το Δ.Σ.
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΑΛΑΡΟΣ) του Κωνσταντίνου, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(ΤΖΟΗ) του Γεωργίου, ΑΜΑΞΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου, ΑΡΝΙΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου, ΓΙΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Χρήστου, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Νικολάου, ΔΙΟΝΥΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Παναγιώτη, ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου , ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου, ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ του Παναγιώτη, ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου , ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Φωτίου, ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ηλία, ΤΣΙΧΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεμιστοκλή.
Για Εξελεγκτική Επιτροπή
ΜΑΝΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου, ΠΤΕΡΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Αλεξίου
thebest.gr logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου