Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: Επαναδιατύπωση των δίκαιων αιτημάτων μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ                Αγρίνιο 13/3/2017
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ2641023748                 Αριθ.Πρωτ 824
30100-Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Εmail info@sylpolagriniou.gr
ΠΡΟΣ
1)Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό
2)Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο Βουλής
3)Αξιότιμο Κύριο Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
4)Αξιότιμους κ.κ. Αρχηγούς Κομμάτων Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
5)Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Οικονομικών
6)Αξιότιμους κ.κ. Βουλευτές Ν.Αιτωλ/νιας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1)Εξοχότατο Κύριο Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας
2)Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος
3)Μ.Μ.Ε
ΘΕΜΑ<<Επαναδιατύπωση των δίκαιων αιτημάτων μας>>
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με πλείστα όσα έγγραφά μας, γνωστοποιήσαμε σε σας και στους προκατόχους σας, καθώς και στους αρμόδιους Υπουργούς τα πολλά και μεγάλα προβλήματα... που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια και δυστυχώς δεν τύχαμε απαντήσεως.
Θεωρούμε καθήκον μας το νεοεκλεγέν Συμβούλιο του Συλλόγου μας, να επαναδιατυπώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας , με την προσδοκία να δώσετε τις πρέπουσες λύσεις.
Πρώτο και παμμέγιστο πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης είναι το δημογραφικό που μαζί με την ανεργία κυρίως των νέων απειλεί την ίδια την ύπαρξη μας ως Λαός και ως ΄Εθνος. ΄Εχουμε αναφερθεί επ΄ αυτού αναλυτικότατα με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 771/15-11-2016 έγγραφό μας και το οποίο σας αποστείλαμε και δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα ίδια επιχειρήματα. ΄Εχετε ιερό καθήκον απέναντι στην ιστορία της πατρίδος μας και απέναντι στις επερχόμενες γενεές να δώσετε βιώσιμη λύση και να στηρίξετε έμπρακτα τον θεοσύστατο θεσμό της οικογένειας.
Πρέπει να δώσετε κίνητρα στους νέους να δημιουργήσουν οικογένειες και μάλιστα πολύτεκνες και όχι να περικόπτεται όσα ευεργετικά μέτρα είχαν ληφθεί κατά το παρελθόν και είχαν αποδώσει καρπούς.
Θυμίζουμε ότι η ισόβια σύνταξη που είχε δοθεί στην πολύτεκνη Μάνα ως ηθική επιβράβευση και ελάχιστη υλική βοήθεια, έχει περικοπεί.
Το ίδιο συνέβη και με τα πολυτεκνικά επιδόματα , τα οποία με τα εισοδηματικά κριτήρια που επιβάλλατε έχουν αποκλειστεί σχεδόν όλες οι πολύτεκνες οικογένειες.
Πανομοιότυπα ενεργήσατε και με τη δωρεάν χορήγηση των τροφίμων, που ήταν ένα ευεργετικό μέτρο ανακούφισης των πολυτέκνων που κι αυτό έχει περικοπεί!
Επίσης καταργήσατε το επίδομα του τρίτου παιδιού και την εφάπαξ παροχή των 2000 ΕΥΡΩ στις μητέρες που αποκτούσαν το τρίτο και κάθε επί πλέον παιδί.
Αν προσθέσουμε σ ΄αυτά την υπερβολική φορολόγηση των πολυτέκνων στους οποίους δεν αναγνωρίζετε φοροαπαλλαγές και τους εξομοιώνονται με τους άγαμους, αφού την απόκτηση παιδιών την εκλαμβάνεται ως << τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης>> και αν συνυπολογίσουμε τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους φόρους, σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αντιλαμβάνεστε τα αδιέξοδα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια, αφού η πάσης μορφής υποχρεώσεις είναι πολλαπλάσιες.
Για σπουδές παιδιών δεν πρέπει να γίνεται λόγος εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας αφ΄ ενός και αφ΄ ετέρου γιατί στην πράξη καταργήσατε το δικαίωμα της μετεγγραφής στα παιδιά των πολυτέκνων, τοποθετώντας τα στην Πέμπτη θέση σειράς προτεραιότητας του σχετικού πίνακα μετεγγραφών.
Απορούμε στην κυριολεξία με την καταιγίδα μέτρων που παίρνετε τα τελευταία χρόνια σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και ιδιαίτερα των πολύτεκνων οικογενειών και αφήνετε στο οικονομικό απυρόβλητο τους παρανόμως πλουτήσαντες.
Σας έχουμε αποστείλει με παλαιότερα έγγραφά μας προτάσεις ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων, στους οποίους υπάγονται και οι πολύτεκνοι και μας έχετε αγνοήσει επιδεικτικά.
Γνωρίζουμε ότι και τώρα δεν θα τύχουμε απαντήσεως , πολλώ δε μάλλον αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, οφείλουμε όμως όχι μόνο από καθήκον, αλλά από ιερή υποχρέωση να θέτουμε συνεχώς τα δίκαια αιτήματά μας, έως ότου δοθούν λύσεις σ΄ αυτά.
Πιστεύουμε πως οι πολύτεκνες οικογένειες που υπερβαίνουν τις 200.000 χιλιάδες στη Χώρα μας, θα αξιολογήσουν δεόντως, τόσο τη στάση τη δική σας ως κυβέρνηση ,όσο και τη στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στα προβλήματά μας.
Ισχυρίζεστε συνεχώς όλοι σας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις.
Σας ερωτούμε γιατί δεν τολμάτε (ούτε και οι προκάτοχοι σας τόλμησαν) να ελέγξετε εξονυχιστικά τους παρανόμως και προκλητικά πλουτήσαντες, δηλαδή να προβείτε στη διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων, κινητής και ακίνητης περιουσίας , άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών, off shore εταιριών και μη κυβερνητικών οργανώσεων όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, αρχής γενομένης από τους αξιωματούχους του κράτους μέχρι τον τελευταίο ΄Ελληνα πολίτη και τότε να είστε σίγουροι ότι θα γεμίσουν τα δημόσια ταμεία και θα μπορείτε να κάνετε κοινωνική πολιτική υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων που υποφέρουν στην κυριολεξία.
Ο έλεγχος αυτός σήμερα είναι εφικτός, αφού υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία και τεχνογνωσία και από ότι διαπιστώνουμε μόνο η απαραίτητη πολιτική βούληση δεν υπάρχει.
Τολμήστε λοιπόν γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ελεγχθεί αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή, ο παράνομος πλουτισμός, << το μαύρο χρήμα>> , η απάτη και η λεηλασία του Εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.
Σας καλούμε να πάρετε ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη , την ισονομία και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία μας που οφείλουμε όλοι μας να στηρίζουμε όχι μόνο με λόγια, αλλά κυρίως με τις πράξεις μας και τα έργα μας.

Διατελούμε μετά πάσης τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ντάουλας            Κων. Κουκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου