Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ, ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

Την ξέρετε την παροιμία. Γνωστή σε όλους, για μερικούς όμως δεν είναι μια απλή παροιμία, την έχουν αναγάγει σε πατέντα τους και την υιοθετούν σαν αρχή τους. Την έχουν καταβρεί, την φορούν μανδύα για να κρύβουν την "θρασυδειλία" και τον "στρουθοκαμηλισμό" τους. 
Δεν πείθουν τα αλλοπρόσαλλα και αντιφατικά "διαγγέλματα". Η επίκληση του θρησκευτικού και εθνικού συναισθήματος  δεν αρκούν για να βγεις από τη ζούγκλα και να σώσεις τα αλεπόπουλα... από τους λύκους, που.... καραδοκούν  θέλει απότομες στροφές, μεγάλες αντοχές, στρατηγική και αποφασιστικότητα. Δεν χρειάζονται οι κραυγές γιατί σε προδίδουν!   Πρέπει όμως να προσέξουν την τελευταία λέξη της παροιμίας "κρεμαστάρια" κι εκεί να δώσουν έμφαση, όσο πονηροί και "ανένδοτοι" και αν το παίζουν η αλεπού και τα αλεπουδάκια της να φοβούνται μη κρεμαστούν στο τέλος από τα ίδια τα "κρεμαστάρια" τους.

Ξέρουν δηλαδή ποιος ευθύνεται για κάτι που τους θίγει και αντί να παραπονούνται και αντί να απειλούν δήθεν τους ίδιους, επειδή τους φοβούνται κτυπούν τον ντελάλη του χωριού..! Η ιστορία διδάσκει όμως, ότι δεν μπορούν να αποφύγουν την ώρα που θα έρθουν "ενώπιος ενωπίω", και τότε η σύγκρουση θα είναι μετωπική με το αντίπαλο δέος! Όποιος νοιώθει προδομένος από το πολιτικό σύστημα που υπηρετούσε και σήμερα έχει τύψεις δεν αρκεί να το κατηγορεί μόνο για τις ευθύνες του, και τα μικρά παιδιά το ξέρουν όπως λέει και ο λαός ότι «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δεκαπέντε μέρες κοσκινάει».

Υ.Γ. Ας σταματήσουν ορισμένοι να επιδίδονται σε βερμπαλισμούς σε παραπλανητικές κινήσεις και ελιγμούς, που θολώνουν τα νερά για λίγο, αλλά το τοπίο δεν το καθαρίζουν. Η αλήθεια θα λάμψει και τότε θα δούμε τα πραγματικά τους κότσια …. 
"Οι καιροί ου μενετοί" 

1 σχόλιο:

  1. Τελικά έχουμε Πρόεδρο Πολυτέκνων ή ντελάλη της εκκλησίας και των συν αυτών ;
    Πολύτεκνος - φτωχός με αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή