Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ημερίδα από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου για το δημογραφικό


Ημερίδα ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ημερίδα ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων των πολύτεκνων οικογενειών.
Κυρίαρχο θέμα της ημερίδας θα είναι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και οι.......εθνικά καταστροφικές του συνέπειες και διαστάσεις.
Πρωταρχικά αιτήματα θα είναι:
1) Η επαναχορήγηση της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη Μάνα
2) Η επαναχορήγηση των πολυτεκνικών οικογενειακών επιδομάτων, τουλάχιστον με τον τρόπο που δινόνταν.
3) Η επαναχορήγηση του επιδόματος του τρίτου παιδιού.
4) Επειδή πληροφορούμαστε ότι από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται εγκύκλιος βάσει της οποίας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το ετήσιο εισόδημα για δωρεάν χορήγηση τροφίμων, προτείνουμε και διεκδικούμε την αύξηση του ποσού του ετήσιου εισοδήματος στις 20.000 ΕΥΡΩ και προοδευτικά αυξανόμενο 30%για κάθε προστατευόμενο μέλος.
5) Η φορολογική ελάφρυνση των οικογενειών και όχι η επιβάρυνσή τους με δυσβάστακτους φόρους. Ο αριθμός των παιδιών πρέπει να αποτελεί τεκμήριο φορολογικής απαλλαγής και όχι τεκμήριο φορολόγησης.
Βεβαίως η πολύτεκνη οικογένεια αντιμετωπίζει και πολλά άλλα προβλήματα τα οποία θα αναδείξουμε στο μέλλον .Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στα παραπάνω για να μην αποδυναμώσουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο.
Καλούμε λοιπόν όλες ανεξαιρέτως τις πολύτεκνες οικογένειες που είναι μέλη του Συλλόγου μας, να δώσουν δυναμική απάντηση με το βροντερό παρόν τους στις 30Μαρτίου,για να επιτύχουμε τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Μέχρι την ημέρα της ημερίδας θα επανέλθουμε με έγγραφη πρόσκληση προς όλες τις πολύτεκνες οικογένειες, με άλλες ανακοινώσεις, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας που ετοιμάζουμε, για να ενεργοποιήσουμε την τεράστια δυναμική του Συλλόγου μας, προκειμένου να αντιληφθούν οι αρμόδιοι Υπουργοί της συγκυβέρνησης ότι δεν τους δόθηκε λευκή επιταγή για να χειρίζονται όπως αυτοί νομίζουν και θέλουν τα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ που συνδέεται άμεσα με το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου