Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εμπαιγμός των πολυτέκνων οικογενειών από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας

                ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ;
Ο εμπαιγμός των πολυτέκνων οικογενειών από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τις Μετεγγραφές των φοιτητών μας, δεν έχει τέλος!
Οι πολύτεκνοι φοιτητές και οι οικογένειές τους, ως γνωστό, εδώ και δύο χρόνια, βιώνουν το δικό τους Γολγοθά, μετά την κατάργηση των Μετεγγραφών από την κυρία της Φωτοτυπίας, που είχε μάλιστα και ως σύνθημα “πρώτα ο Μαθητής”!!
Το περίεργο είναι ότι ενώ την παραπάνω, την τιμώρησε ο Ελληνικός Λαός και ο....σημερινός Πρωθυπουργός ήλθε στην εξουσία με σημαία: «ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» και ότι θα επαναφέρει άμεσα τα δημογραφικά κίνητρα στο καθεστώς που αυτά ίσχυαν προ του 2009, καμίας απολύτως αδικίας σε βάρος των πολυτέκνων δεν έγινε άρση και μάλιστα απ’ αυτές που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, όπως είναι οι Μετεγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών!!! 

Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, όλως παραδόξως έφερε τον Ιανουάριο μία ημιτελή ρύθμιση για να άρει τις αδικίες που υπέστησαν τα παιδιά μας, με αποτέλεσμα, η ρύθμιση αυτή:

α) Να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και πολύτεκνοι γονείς και παιδιά να διαμαρτύρονται καθημερινώς στο Υπουργείο, για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την ατελή ρύθμιση που θεσπίσθηκε. Και αντί το Υπουργείο Παιδείας να έχει το θάρρος να διορθώσει τις αδικίες που έγιναν σε βάρος των παιδιών των πολυτέκνων, οι εκπρόσωποί του παραπληροφορούν τις διαμαρτυρομένους πολυτέκνους ότι δήθεν η ΑΣΠΕ δεν ενημέρωσε ποτέ το Υπουργείο για το θέμα αυτό.

Τελικά αντελήφθησαν το λάθος τους για τους πολύτεκνους φοιτητές του 2011 και αρχές Απριλίου ψηφίζεται ο ν. 4142/2013, που με το άρθρο 11 καταργεί την προ - τριμήνου ημιτελή ρύθμιση για τους πολύτεκνους φοιτητές του 2011 (του άρθρου 47 του ν. 4115/2013) και για την εφαρμογή αυτής απαιτείται πλέον η έκδοση Υ.Α για τις λεπτομέρειες… η δε εγγραφή ή επανεγγραφή των ανωτέρω θα πρέπει να έχει περατωθεί το αργότερο έως την 12η Μαΐου 2013, όπως ρητά αναφέρει ο νόμος!

Η ψηφισθείσα διάταξη καταλογίζεται στα υπέρ του κ. Υπουργού Παιδείας. 

Όμως παρότι έχουμε σήμερα 1η Μαΐου, καμία Υ.Α δεν έχει εκδοθεί, καμία ανακοίνωση – πληροφόρηση από το Υπουργείο δεν έχει παρασχεθεί, τα Πανεπιστήμια δεν γνωρίζουν τίποτα, τα τηλέφωνα του Υπουργείου δεν απαντούν και οι πολύτεκνοι αγωνιούν καθότι η 12η Μαΐου είναι Κυριακή και η ημερομηνία εκπνέει!!!

β) Βεβαίως αντίστοιχη κοροϊδία υφίστανται και οι πολύτεκνοι φοιτητές του 2012… μέσω της Μεταφοράς θέσης Φοιτητή, δεδομένου ότι πήραν τις Μετεγγραφές από τους πολύτεκνους και έβαλαν φέτος τα παιδιά μας σε μία ρύθμιση μαζί με άλλες κοινωνικές ομάδες, με αμφισβητούμενα κριτήρια από όλους, αφού το παιδί του πολύτεκνου ή του υπερπολύτεκνου μπορεί να μην πάρει τελικά Μετεγγραφή, εάν η οικογένειά του έχει οικογενειακό εισόδημα έστω και ένα ευρώ περισσότερο από το εισόδημα εκείνου που έχει ένα μόλις παιδί. 

Μας υποσχέθηκαν επίσης, ότι στη ρύθμιση όπως θα γινόταν, θα ευνοούσε τους πολύτεκνους καθώς θα συνυπολογίζονταν όλα τα παιδιά που βρίσκονται εν ζωή (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο νόμος και η εκδοθείσα υπουργική απόφαση), αλλά τώρα καθώς συμπλήρωναν τα παιδιά τις αιτήσεις τους, οι οδηγίες του Υπουργείου άλλα αναφέρουν!

Για αυτό το λόγο αποστείλαμε επείγουσα επιστολή στον κ. Υπουργό Παιδείας, αλλά και πάλι ουδεμία απάντηση μέχρι σήμερα έχουμε πάρει για το θέμα αυτό.

Οι πολύτεκνοι βρίσκονται σε αναβρασμό και καλούν τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα στα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας και να δώσει ένα τέλος στο Γολγοθά που βιώνουν οι πολύτεκνοι και τα παιδιά τους, έτσι ώστε το μεν να παραταθεί η προθεσμία της 12ης Μαΐου μέχρι 30 Μαΐου, το δε να εκδοθεί άμεσα η προβλεπομένη Υπουργική Απόφαση. 

Με αυτές τις προϋποθέσεις οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν θα κάνουν Ανάσταση;;; 

Από το γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ

1 σχόλιο: