Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Το τέλος (;) του δρόμου για τον Νέλσον Μαντέλα

Συγκίνηση προκάλεσε στη Νότια Αφρική η ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα επιδεινώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, και θεωρείται πλέον εξαιρετικά κρίσιμη.
Ο “Μαντίμπα” διανύει ήδη δυο εβδομάδες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Πρετόρια με λοίμωξη του αναπνευστικού, και μέχρι πρότινος οι θεράποντες ιατροί του θεωρούσαν την κατάστασή του σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ ο ...
πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα εξέφραζε την ελπίδα ότι ο Νέλσον Μαντέλα θα κατάφερνε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη για τη ζωή του.
Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής πάντως έσπευσε να επισημάνει ότι οι θεράποντες γιατροί του Νέλσον Μαντέλα κάνουν ό, τι μπορούν για να επαναφέρουν την κατάσταση της υγείας του σε σταθερό επίπεδο.
Πολλοί κάτοικοι της Νότιας Αφρικής βγήκαν στους δρόμους για να προσευχηθούν για τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ ο άλλοτε σύμβουλος του Τόνι Μπλερ, Άλαστερ Κάμπελ έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι η γενιά του δεν μπορεί να φανταστεί την ανθρωπότητα χωρίς τον “Μαντίμπα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου