Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της Κυβέρνησης και η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των Πολυτέκνων - Μια συνειδητή Εθνοκτονία

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 5/8/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
Πέρυσι τέτοια εποχή και επί δύο σχεδόν μήνες, σε όλα τα ΜΜΕ γινόταν λόγος ότι η Κυβέρνηση θα προβεί σε περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, γιατί δήθεν επιέζετο από την «Τρόικα»... Με αυτό το πρόσχημα, κατάργησε το επίδομα και την σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα του τρίτου τέκνου και την εφ΄ άπαξ παροχή των 2.000 ευρώ για όσες αποκτούσαν 3ο τέκνο και άνω, καταργώντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.
Προχώρησε δε στην θέσπιση του επιδόματος στήριξης τέκνων και του επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων και στο σχέδιο νόμου «Έγκριση μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 κλπ.» αναφαίρετο στην έκθεση..... του Γενικού Λογιστηρίου, ότι οι νέες ρυθμίσεις έγιναν με στόχο την εξοικονόμηση 86.000.000 ευρώ (σελ.45-46 της έκθεσης Γ.Λ.Κ που συνόδευε το εν λόγω σχέδιο νόμου, ήδη νόμος 40932012).

Με τις καταργηθείσες διατάξεις ουδεμία απολύτως πολύτεκνη μητέρα θα λαμβάνει πλέον την ισόβια σύνταξη και ουδεμία από όσες έχουν έως δύο προστατευόμενα τέκνα θα λαμβάνει το επίδομα των πολυτέκνων (500 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο). Δηλαδή ακόμη και μία πολύτεκνη οικογένεια με 8 τέκνα, εκ των οποίων μόνον τα δύο είναι προστατευόμενα (και τα άλλα είναι άνω των 18 ετών και δεν σπουδάζουν ή είναι άνεργα) ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 500 ευρώ!!

Όλα αυτά έγιναν γιατί η (συγ)Κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει μία άκρως αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατάργησε τα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά και φορολογεί τους πολυτέκνους, όπως τους αγάμους, με σκοπό ν΄ αποτρέψει τους νέους να δημιουργήσουν οικογένεια και ν΄ αποτρέψει τα νέα ζευγάρια να γίνουν πολύτεκνοι!!!! Ακριβώς και γι΄ αυτό αρνήθηκε η Κυβέρνηση να δεχθεί την πρόταση της ΑΣΠΕ να χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα μειωμένα κατά 15% και να εξοικονομήσει 103.000.000 ευρώ και όχι 86.000.000 ευρώ, όπως διατυμπάνιζε.

Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου διακυβερνήσεως και το γεγονός ότι, ενώ ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης, έδωσε εντολή στον πρώην Διοικητή του ΟΓΑ κ. Κοντό, όπως στο έντυπο της αιτήσεως (Α21), που θα υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι για την λήψη του παραπάνω επιδόματος να περιληφθεί η ερώτηση: «Έχετε την πολυτεκνική ιδιότητα; Εάν ναι ποιός ο αριθμός μητρώου της ΑΣΠΕ;», ο εν λόγω πρώην Διοικητής του ΟΓΑ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον υπουργό και δεν την περιέλαβε!!! Έτσι κυβερνούν την χώρα!!

Έτσι ελλοχεύει τώρα ο κίνδυνος, να δίνονται πολυτεκνικά επιδόματα σε ανθρώπους που δεν έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα, την οποία χορηγεί η ΑΣΠΕ επί δεκαετίες, χωρίς να έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν κρούσμα για μαϊμού πολύτεκνο..

Ήδη αποκαλύπτεται και ο μύθος περί των δήθεν πιέσεων από την «Τρόικα», για την μείωση των ποσών των μέχρι του έτους 2012 χορηγουμένων επιδομάτων (ισόβιας σύνταξης και επιδόματος πολυτέκνων μητέρων, τρίτου παιδιού κλπ).

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης δήλωνε στη Βουλή στις 8-1-2013, απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, ότι αυτό γίνεται: «.... λόγω της έκτακτης δημοσιονομικής πολιτικής». Τώρα, όπως ανεγράφη στον τύπο(30-7-2013) δηλώνει, ότι: « η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, σημειώνοντας πώς ο μοναδικός δείκτης που αυξήθηκε στον προϋπολογισμό του 2013 αφορά τα οικογενειακά επιδόματα (από 566 εκατομμύρια το 2012 ανέβηκε σε 755 εκατομμύρια»!!!!.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Βρούτσης, πότε έλεγε την αλήθεια και πότε έλεγε ψέματα;

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού τέτοιο κονδύλι 755 εκατομμυρίων για τα εν λόγω επιδόματα δεν υπήρχε!!!

Το μόνο που πέτυχαν είναι ότι γίνονται αναξιόπιστοι και εξαπάτησαν τους πολυτέκνους.

Πράττουν δε αυτά οι (συγ)κυβερνώντες όταν οι γεννήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας κατήλθαν το 2012 στις 100.371 και οι θάνατοι, για πρώτη φορά, μετά από 80 χρόνια, από το έτος 1932 ανήλθαν σε 116.670!!! Το Έθνος χάνεται... διαλύονται οικογένειες, τα παιδιά μας γίνονται μετανάστες προς ανεύρεση εργασίας, χιλιάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες απολύσεις- διαθεσιμότητες, ακόμη και πολυτέκνων (επειδή κάποιο από τα παιδιά των ενηλικιώθηκε, ας είναι δε αυτό και άνεργο!)

Για ποια λοιπόν προστασία της οικογένειας μας μιλάνε;

Εδώ φθάσανε στο σημείο να κάνουν τα παιδιά μας φορολογικά τεκμήρια(με την κατάργηση του αφορολογήτου του παιδιού), κατήργησαν ακόμη και τις μετεγγραφές των φοιτητών μας(μέτρο χωρίς κανένα οικονομικό κόστος) και έτσι για πρώτη χρονιά φέτος, παιδιά ακόμη και υπερπολυτέκνων οικογενειών δεν πήραν μετεγγραφή, ούτε μέσω της μεταφοράς θέσης εισαγωγής φοιτητή! 

Προστασία λοιπόν ή εμπαιγμός των οικογενειών μας;;;
Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσαι.

Από το γραφείο τύπου της ΑΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου