Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία μετακίνησης των ΑμεΑ

Δυστυχώς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε τεράστια είναι τα προβλήματα και στη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. 
Κάθε νέα σχολική χρονιά ξεκινούσε με αμέτρητα προβλήματα, η φετινή σχολική χρονιά είναι η χειρότερη όλων! Οι μαθητές με αναπηρία είναι οι παρίες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Πλέον η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία είναι.....
εκρηκτική. Χιλιάδες παιδιά με αναπηρία θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι.
Οι χρόνιες ελλείψεις παραμένουν: μη προσβάσιμα σχολικά κτίρια, προβλήματα και αδυναμίες του συστήματος μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία., έλλειψη παροχής παράλληλης στήριξης και συνεκπαίδευσης στους μαθητές με αναπηρία, έλλειψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού το οποίο υποβαθμίζει την παροχή επαρκών εκπαιδευτικών υπηρεσιών, έλλειψη εκπαιδευτικών βιβλίων προσβάσιμων στα άτομα με αναπηρία κλπ.

Ειδικά για τη μετακίνηση των μαθητών ΑμεΑ πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση, δεδομένου ότι η εμφάνιση προβλημάτων στο σύστημα μετακίνησής τους, αυτομάτως οδηγεί στον αποκλεισμό τους από τα σχολεία τους και συνεπώς και από την κοινωνική ζωή.

Ως εκ τούτου με την παρούσα κατάσταση στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης καταστρατηγείται :

-Η υποχρεωτικότητα της Εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία που υπαγορεύει ο Νόμος 3699/2008, η οποία για το αναπηρικό κίνημα της χώρας ουσιαστικά σημαίνει: α) ότι κανένα παιδί με αναπηρία δεν πρέπει να είναι εκτός σχολείου. β) ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινά την ίδια μέρα για τους μαθητές με αναπηρία όπως για όλους τους υπόλοιπους μαθητές, το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει ήδη να έχει οργανωθεί η μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία προς και από τα σχολεία τους.

- Η συνταγματική επιταγή της παρ. 6 του άρθρου 21, σύμφωνα με την οποία: «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της ΠΟΜΑμεΑ ΔΕ και ΝΙΝ κο Χαροκόπο Αντώνη στο κινητό του τηλέφωνο: 6936577966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου