Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου" στη προσφυγή για την ισόβια σύνταξη της μητέρας!

Μετά την ημερίδα στο Αγρίνιο εξαφανίστηκαν και ασχολούνται τοπικά για το δικαστικό τμήμα της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου αν θα μετακινηθεί!  
Δεν περιμέναμε και περισσότερα απο το Δ.Σ. του Συλλόγου των Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, όσο αφορά την διεκδίκηση της ισόβιας σύνταξης της Πολύτεκνης μητέρας και με την δικαστική οδό. Μια θέση-πρόταση που καταθέσαμε γραπτώς στο Δ.Σ. και στην εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση τις 26 Ιανουαρίου 2013  (δείτε εδώ) , όπου η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ έκανε την πρόταση για ομαδική δικαστική αγωγή από τον Σύλλογο κατά του δημοσίου. Εμείς πάντα φωνάζαμε και κρατάμε ανοιχτό το ζήτημα υπέρ του συνόλου των πολύτεκνων και όχι μιας μικρής ομάδας γύρο από το Δ.Σ, (δείτε εδώ)
Συνάδελφοι το απερχόμενο και νυν Δ.Σ. δεν είχε δεχθεί στη συνέλευση καν την πρότασή μας για να κινήσει την διαδικασία της ομαδικής προσφυγής για την αντισυνταγματική περικοπή των επιδομάτων, χωρίς επιβάρυνση των πολύτεκνων οικογενειών και είπαν οι κύριοι του Δ.Σ. να προσφύγει ο καθένας μόνος του.
Σήμερα βλέπουμε να κινούνται στην κατεύθυνση της δικαστικής διεκδίκησης (κάτι είναι και αυτό) αλλά χωρίς να δέχονται τον κοινωνικό πυρήνα της πρότασής μας που ήταν να γίνει η προσφυγή κατά του ΟΓΑ και της πολιτείας χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των πολύτεκνων οικογενειών. Τι προσπαθούν δηλαδή να κάνουν. Προσπαθούν οι.....
κύριοι του Δ.Σ. να συγκεράσουν τη μη δράση τους με την δήθεν δικαστηριακή-αντίδραση, σχοινοβατώντας στο κενό αφού γι' αυτούς η αγωνιστική διεκδίκηση είναι ξένες λέξεις, που όφειλαν να είχαν τουλάχιστο στο θέμα των περικοπών των ισόβιων επιδομάτων στην πολύτεκνη Μάνα και όχι να επιλέγουν έναν ήπιο και ανέξοδο γι' αυτούς τρόπο διεκδίκησης (να μην στεναχωρήσουν την εξουσία), μεταβιβάζοντας μάλιστα το οικονομικό κόστος και την αστική ευθύνη ως ατομική τους υπόθεση!!! 
Στο θέμα αυτό οφείλει και η ΑΣΠΕ κεντρικά να τοποθετηθεί και να αφήσει τα φληναφήματα με την εξουσία και τις άναρθρες "κραυγές" κάθε φορά που "χαλεύει" κάτι από τις κυβερνήσεις οι οποίες έχουν και την συνολική ευθύνη, που οι Πολύτεκνοι είναι ουραγοί των κοινωνικών δομών "όσων" υπάρχουν ακόμα στο αστικό σύστημα που επίσης στηρίζουν οι περισσότεροι Σύλλογοι Πολυτέκνων.... Επί της ουσίας η ΑΣΠΕ δεν έχει καταγγείλει πολιτικά στον ελληνικό λαό τους ενδότερους στόχους  και τις στοχεύσεις της ευρωπαϊκής ελίτ για τη συλλογική οικογένεια και την μετατόπιση των πληθυσμών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εργασιακές και κοινωνικές αναδιαρθρώσεις που υφίσταται σήμερα η κοινωνία παρά μόνο το όλο ζήτημα το εναποθέτουν στην άλλη ζωή! Αρέσκονται με τα "ψιχία" που μοιράζουν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφο της χώρας μας ή αντιδρούν με "επαναστατικά" κείμενα δίχως αντίκρυσμα. Μοιράζουν σε ορισμένα παιδιά κάποια σχολικά είδη, μια φέτα τυρί και κάποια μεταχειρισμένα ρούχα με αγοραίο τρόπο μάλιστα, ενώ για τα 35/αρια τμήματα που "στοιβάζονται" στα σχολείων καθώς και για τα προβλήματα και το μέλλον των μαθητών και την υποβάθμιση των εκπαιδευτικών όλοι αυτοί ποιούν τη νήσσα!!  Που ήτανε ο λαλίστατος Πρόεδρος των Πολυτέκνων στην απεργία των καθηγητών; Δε τον νοιάζει για τους δασκάλους των παιδιών μας; 
Έλεος! Αυτή η πρακτική αρμόζει σε σύγχρονους "Πόντιους Πιλάτους" και όχι σε εκπροσώπους κοινωνικών στρωμάτων που στενάζουν κάτω από την μπότα των αντικοινωνικών μέτρων των τροϊκανών τοκογλύφων και των εγχώριων υπηρετών τους σε όλα τα επίπεδα.
Η πολιτική αυτή κύριοι είναι ανταποδοτική και είναι χαράτσια για τους πολύτεκνους που είναι άνεργοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι με 600 ευρώ και άνεργα παιδιά, ευπαθείς ομάδες, όπως οι Ρομά, ΑμΕΑ κ.α., αφού δεν μπορούν να συμμετέχουν οικονομικά και δεν θα κάνουν προσφυγή. Αυτό δεν σας ενδιαφέρει;
Δηλαδή όλοι αυτοί θα μείνουν έξω από (τα έστω) ομαδικά δικόγραφα που ετοιμάζουν κάποια δικηγορικά γραφεία, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αλλά ούτε έγινε και κάποια ανοιχτή πρόσκληση για εθελοντές νομικούς ή και πολύτεκνους που θα προσφερθούν αφιλοκερδώς για τις νομικές τους υπηρεσία ή τουλάχιστο για το ελάχιστο του κόστους και αυτό να το καταβάλει εξ' ολοκλήρου ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων, "κουρεύοντας" τις εκδηλώσεις των δημοσίων σχέσεων και του Λαϊκισμού που το Δ.Σ. αρέσκεται με τον πολυσχιδή Πρόεδρό του.    
Σας παραθέτουμε πιο κάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου, ανακοινώσεις που ποτέ δεν μας αποστέλνονται από το Δ.Σ. όπως επίσης αρνούνται να ενημερώνουν για τις συνεδριάσεις και τα θέματα που συζητάει κάθε φορά το Δ.Σ. για να τις παρακολουθούν όσα μέλη ενδιαφέρονται και εμείς να τις προβάλουμε από τον δικτυακός μας τόπο. Προσκλήσεις για συνεδριάσεις του Δ.Σ. που θα έπρεπε να αναρτώνται στο site του Συλλόγου, ούτε και αυτό κάνουν. Απόλυτο σκοτάδι, γι' αυτό έβαζαν τους 10 σταυρούς (παράνομα) στα ψηφοδέλτια για να μην "γραδάρει" κανένα άλλο μάτι στο συμβούλιο και μαρτυράει τι γίνεται μέσα σε αυτό!!! Ωραία δημοκρατία κύριοι... 
Συνεχίστε το "θεάρεστο" έργο σας, μόνοι σας είστε..... Πάντως να ξέρετε ότι οι Πολύτεκνοι δεν χρειάζονται μεσίτες διαμεσολάβησης μεταξύ στη δυστυχία των πολλών  και στην εκμετάλλευσή τους από κάθε μορφή εξουσίας,  μην ανησυχείτε  θα σας ξεπεράσουν τα γεγονότα που έρχονται και ας νομίζεται ότι είναι μαζί σας το "εν Χριστό πλήρωμα"!  Η εορτή της Μεταμορφώσεως είναι η τελευταία μεγάλη δεσποτική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, όπου κάπου φθάνουμε στο τέλος. 
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ           Αγρίνιο  23/10/2013
Π.ΣΟΥΛΟΥ 16-ΤΗΛ 2641023748
30 100- ΑΓ Ρ Ι Ν Ι Ο


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καλούμε, όσες πολύτεκνες μητέρες του Συλλόγου μας, επιθυμούν να κάνουν αγωγές κατά του Ο.Γ.Α και του Ελληνικού Δημοσίου, ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων, για την διεκδίκηση της αντισυνταγματικής περικοπής από 1/11/2012 και εντεύθεν της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, την εφ΄  απαξ παροχή των δύο χιλιάδων (2000)ΕΥΡΩ, και του οικογενειακού επιδόματος σε όσους έγινε περικοπή, να προσέρχονται στα Γραφεία του Συλλόγου μας, οδός Πάνου Σούλου 16, από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 τις πρωινές ώρες από 09.00 έως 13.00, για να καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
            Α΄ Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα παρακάτω 
             ——————————————————————————-
1.Εξουσιοδότηση,με το γνήσιο της υπογραφής της πολύτεκνης μητέρας, επικυρωμένη από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία (Η εξουσιοδότηση θα χορηγείται από το Σύλλογο και τα στοιχεία σ΄ αυτή θα συμπληρώνονται από την πολύτεκνη μητέρα)
2.Απόκομμα πολυτεκνικής συντάξεως ή βεβαίωση αποδοχών ισόβιας σύνταξης από τον ΟΓΑ του έτους 2012(τη βεβαίωση αυτή την έστειλε ο ΟΓΑ αρχές του 2013,  για το φόρο εισοδήματος του 2012)
3.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον αρμόδιο Δήμο.
4.Αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) πολύτεκνης μητέρας
5.Τα πλήρη στοιχεία της πολύτεκνης μητέρας ,με διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνα επικοινωνίας
          Β΄  Οικονομικές  υποχρεώσεις
         —————————————-
1.Για την κατάθεση ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων απαιτείται το ποσό των δεκαπέντε (15,00)ΕΥΡΩ, που απαραίτητα θα κατατίθεται μαζί με τα δικαιολογητικά, το οποίο θα αφορά έξοδα κατάθεσης από τους δικηγόρους, έξοδα επίδοσης της αγωγής υπό Δικαστικού επιμελητού στον ΟΓΑ και το Ελληνικό Δημόσιο και έξοδα φωτοαντιγράφων των δικογράφων
2.Για τη συζήτηση ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων της αγωγής απαιτείται το ποσό των δώδεκα (12) ΕΥΡΩ.
 Πέραν από το παραπάνω ποσό θα καταβληθεί ανάλογο ποσό για την έκδοση δικαστικού ενσήμου υπέρ του Δημοσίου. Το Δικαστικό ένσημο είναι ανάλογο με το ποσό της κάθε αγωγής (περίπου 1,5 τοιςεκατό).
Τα ποσά της παραγράφου αυτής, θα καταβληθούν στους Δικηγόρους, πριν από τη δικάσιμο της αγωγής γιατί αν δεν επισυναφθεί το Δικαστικό ένσημο δεν εκδικάζεται η υπόθεση.
3.Η αμοιβή των Δικηγόρων, επί της αγωγής συνίσταται σε ποσοστό 5% επί του επιδικαζομένου ποσού.
    Για την αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως επισημαίνουμε ότι αν επιθυμεί κάποια πολύτεκνη μητέρα να κάνει μεμονωμένα αγωγή, με δικηγόρο της επιλογής της, έχει την δυνατότητα να το κάνει.
                                            ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου