Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Εσωσε από την κατάσχεση το ακίνητο πολύτεκνης οικογένειας

ΛΕΣΒΟΣ: ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ
Ο Δήμος Λέσβου στάθηκε στο πλευρό του δημότη του, το σπίτι του οποίου επρόκειτο να βγάλει στο σφυρί η ΔΟΥ Μυτιλήνης για συνολικό χρέος 2.300 ευρώ. Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του οφειλόμενου ποσού στην εξαμελή οικογένεια, προκειμένου να σωθεί το 60 τ.μ. σπίτι τους από τα δόντια της Εφορίας και του Δημοσίου.
Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο του νησιού ενάντια στο ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών, ενώ η εν λόγω περίπτωση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα.
Συγκινητικό ήταν και το ενδιαφέρον αναγνωστών της «Εφ.Συν.», που έσπευσαν..... να δείξουν την αλληλεγγύη τους δηλώνοντας διαθέσιμοι να προσφέρουν ένα ποσό, προκειμένου να μην προχωρήσει η κατάσχεση.
Ο Δήμος Λέσβου, βεβαίως, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να σώσει τα σπίτια όλων των οικονομικά αδύναμων δημοτών που κινδυνεύουν να κατασχεθούν, αλλά προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου εμπράκτως να δείξει την κάθετη αντίθεσή του στις κυβερνητικές πρακτικές.

Αυτό τόνισε σε επιστολή της προς όλα τα κόμματα και την κυβέρνηση η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, για να προσθέσει: «Επίσης ομόφωνα το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο δηλώνεται η αντίθεση και απαίτησή μας προς την κυβέρνηση άμεσα να σταματήσει τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας. Έλεος επιτέλους! Μετά τη βουλγαροποίησή μας σε επίπεδο κρατικών παροχών, μισθών και συντάξεων, σκοπεύουν να μας μοιράσουν και τσαντίρια ή μήπως και αυτά θα μας τα χρεώσουν;» .

Αν.Παζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου