Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ηλεία: Ζουν με τα έξι παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες - Αναζητούν ένα καταφύγιο για το χειμώνα (ΦΩΤΟ)

Έκκληση για ένα λυόμενο ώστε να περάσουν το χειμώνα με ασφάλεια και ζεστασιά κάνει μια οκταμελής οικογένεια από το Επιτάλιο, που έχει βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα ερειπωμένο σπίτι, όπου ζει χωρίς ρεύμα, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Η εξαθλίωση δεν έχει τέλος στην Ηλεία και την Ελλάδα της κρίσης. Μετά τον Παναγιώτη, τη Χριστίνα και τα τρία παιδιά τους από τον Πύργο, που για έξι μήνες έζησαν κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα, αλλά χάρη στη δημοσιότητα, κατάφεραν να βρουν στέγη και δουλειά, μια άλλη – μεγαλύτερη αυτή τη φορά – οικογένεια, εντοπίστηκε να επιβιώνει... κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες.



Οπως διαβάζουμε στο ilialive, ο Βασίλης Αβράμης, η σύζυγός του και τα έξι τους παιδιά, βρήκαν καταφύγιο όντας άστεγοι σε ένα ερειπωμένο παραλιακό «σπίτι» στο Επιτάλιο. Εκεί τους εντόπισαν και οι άνθρωποι της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» και χθες το πρωί τους προσέφεραν τρόφιμα και άλλα είδη, κάνοντας παράλληλα μέσω του Τύπου έκκληση για βοήθεια ώστε να βρεθεί μια ασφαλής στέγη για την οικογένεια με τα έξι παιδιά, λίγο πριν ο χειμώνας και τα πρώτα τσουχτερά κρύα κάνουν την εμφάνισή τους.



Ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Λαγκαδινός μιλώντας για την νέα αυτή τραγική εικόνα που αντίκρισε τόνισε πως η φτώχια έχει ισοπεδωθεί στην Ελλάδα και πως από τα τρία εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας το ένα εκατομμύριο βιώνει την απόλυτη εξαθλίωση. «Ο έλληνας περνά πάρα πολύ δύσκολα σήμερα. Κάθε μέρα στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη το βλέπουμε και κάνουμε αγώνα για να δώσουμε λίγο κουράγιο λίγη χαρά στους ανθρώπους αυτούς. Λίγη ελπίδα για να μπορέσουν να σταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους».




Τα μέλη της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης προσέφεραν στην οικογένεια Αβράμη, παπλώματα, ρούχα, κρέατα, ψάρια, καραμέλες, τετράδια, ελαιόλαδο και τρόφιμα που έχουν προσφέρει πολίτες.



«Κάνουμε έκκληση και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να βρεθεί ένα λυόμενο για αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούν αυτά τα έξι μικρά παιδιά να ζουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Μου θυμίζει Αφγανιστάν, εκεί που έχουν καταστραφεί τα πάντα. Ακόμα όποιος μπορεί ας προσφέρει μια ξυλόσομπα για να ζεσταθούν. Το πρόβλημα είναι μεγάλο για την οικογένεια αυτή» εξήγησε ο κ. Λαγκαδινός, που ζήτησε παράλληλα από τους πολίτες της Ηλείας να βοηθήσουν με τον τρόπο τους το έργο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης για να βοηθήσει και αυτή με τη σειρά τους τους αδύναμους στον τόπο μας.


Άνεργος με έξι παιδιά στο δρόμο
 




Ο Βασίλης Αβράμης, βρέθηκε σε παρόμοια θέση όπως ο Παναγιώτης που διέμεινε με την οικογένειά του κάτω από μια διαφημιστική πινακίδα στον Πύργο, για έξι μήνες. Πριν το καλοκαίρι βρήκε αυτό το σπίτι στην παραλία Επιταλίου, ακατοίκητο και μπήκε μέσα για να προφυλαχτεί με την οικογένειά του από τον καιρό. «Είμαι άνεργος, προσπαθώ να βρω δουλειά αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Θέλω μια βοήθεια να στεγάσω τα παιδιά μου. Αν μπορεί να είναι κοντά στο σχολείο γιατί πηγαίνουμε με τα πόδια. Αν δε βρέχει, γιατί αν βρέχει δεν πάνε σχολείο.



Δεν έχουμε ρεύμα εδώ, με καντηλάκι βλέπουμε. Κάποιες φορές δεν έχουμε λάδι και είμαστε στα σκοτάδια. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία» ανέφερε. Όπως εξήγησε «το σπίτι το βρήκα και μπήκα μέσα. Δεν είχα που να μείνω. Δεν είχαμε λεφτά να νοικιάσουμε σπίτι. Το βράδυ φοβόμαστε. Ο καιρός είναι άγριος». Και η σύζυγός του Διονυσία Αβράμη ένα πράγμα ζήτησε ως βοήθεια. «Θέλουμε ένα λυόμενο να βάλουμε μέσα τα παιδιά. Το βράδυ όταν βρέχει γίνονται μούσκεμα. Τα παιδιά φοβούνται μη γίνει κανένα κακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου