Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Απαλλαγή καφενείων από υποχρεωτική ασφάλιση OAEE

Σχετική τροπολογία κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Με την εν λόγω τροπολογία, ο βουλευτής ζητά την απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση των καφενείων στον ΟΑΕΕ στους εν ενεργεία και συνταξιούχους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, εφόσον ασκούν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα σε πόλεις χωριά η οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.
Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:
Προς Τη Βουλή των Ελλήνων
Πρόταση τροπολογίας Στο σχέδιο Νομού του Υπουργείου Εργασίας

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με τις διατάξεις του άρθρου 25 του νόμου 3846/2010 (ΦΕΚ 66Α) υπηχθησαν υποχρεωτικά, μετά παρέλευση τριετίας από της ισχύος του νόμου, στην ασφάλιση οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών - ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, εφ όσον ασκούν οποιοδήποτε ελεύθερο επάγγελμα ανεξάρτητα από τον πληθυσμό της πόλεως, του χωρίου η οικισμού όπου ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της διάταξης είναι ότι οι αγρότες μικρών περιοχών της χώρας, που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα για τη συμπλήρωση του πενιχρού εισοδήματος τους, να υποχρεώνονται να καταβάλλουν στον ΟΑΕΕ υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, που συνήθως είναι μεγαλύτερες και από τα έσοδα της επαγγελματικής τους απασχόλησης.

Με τη προτεινόμενη διάταξη επανέρχεται η διάταξη που προισχυσε και απαλλάσσει από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ εν ενεργεία και συνταξιούχους αγρότες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, εφ όσον ασκούν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα σε πόλεις χωριά η οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου προστίθεται διάταξη που έχει ως εξής:

Άρθρο …..

1. Από της ισχύος του νόμου 3846/2010 (ΦΕΚ 66Α) απαλλάσσονται της υποχρεώσεως ασφάλισης στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οι ενεργεία και συνταξιούχοι αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι που έχουν την έδρα τους και ασκούν τη δραστηριότητά τους σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πριν την έναρξη επαγγέλματος.

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου