Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Λαρισα: Πολύτεκνη χήρα απειλείται με κατάσχεση

Την απειλή κατάσχεσης αντιμετωπίζει πολύτεκνη χήρα με ετήσιο εισόδημα 4.900 ευρώ, επειδή δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα χαράτσια, σύμφωνα με καταγγελία του εργατοϋπαλληλικού κέντρου νομού Λάρισας.
Τα πανηγύρια για το ματωμένο πλεόνασμα, την έξοδο...στις αγορές και την υποτιθέμενη καπιταλιστική ανάπτυξη, δεν μπορούν να κρύψουν, ότι στηρίζονται στις ρημαγμένες ζωές χιλιάδων και χιλιάδων εργατικών-λαικών οικογενειών, που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα εντελώς απαραίτητα για την επιβίωσή τους, γιατί κυβέρνηση, Ε.Ε και μεγάλο κεφάλαιο, μας καταδίκασαν στην ανεργία και στην φτώχεια, αναφέρει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η Εθνική Τράπεζα έστειλε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει την πολύτεκνη ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάσχεσης ό,τι χρημάτων υπάρξουν σε λογαριασμό της, γιατί δεν μπόρεσε να πληρώσει κανένα χαράτσι από το 2011. 
Διαγραφή οφειλών
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για χιλιάδες άλλων ανέργων, εργαζομένων, απόρων, συνταξιούχων, που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια:
Να διαγραφούν όλες οι οφειλές που έχουν από χαράτσια και να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης και πλειστηριασμού, τραπεζικών λογαριασμών, σπιτιών, αυτοκινήτων, χωραφιών, μικρομάγαζων, από χρέη στην εφορία ή σε τράπεζες, για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.
Να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει.
Να μειωθούν άμεσα και δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ και των ΔΕΥΑ κατά 50% σε ανέργους και φτωχά λαικά στρώματα.
Tέλος, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, στις Λαικές Επιτροπές, και να διεκδικήσουν τα αιτήματα με κάθε μορφή αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου