Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Βυθίζονται» ακόμα περισσότερο οι Πολύτεκνες οικογένειες…. και ο Σύλλογος Αγρίνου περί άλλων τυρβάζει !

Η επιστολή που δημοσιεύω την έδωσα στο απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου χθες Παρασκευή 25-1-2013 και την οποία ζήτησα να τεθεί σε ψηφοφορία στη σημερινή Γεν. Συνέλευση (26-1-2013) την οποία το προεδρείο αρνήθηκε να κάνει ψηφοφορία στη συνέλευση ούτε πάρθηκε και καμία άλλη απόφαση!! Γιατί; Η Συγκυβέρνηση και τα μνημόνια δεν έκοψαν τα πολυτεκνικά επιδόματα; 
Πάνε για εκλογές στα τυφλά με "βάρκα" την ελπίδα και το "θεό"....
Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων 
Γνωστοποίηση μελών Δ.Σ. 
«Βυθίζονται» ακόμα περισσότερο οι Πολύτεκνες οικογένειες…. 
Κύριε Πρόεδρε 
Με αφορμή πρωτοβουλιών συναδέλφων πολυτέκνων άλλων περιοχών και αγωνία απευθύνομαι προς ενημέρωση στο Σύλλογο μας για την εκτίμηση της κίνησης και νομικών διαδικασιών, όσον αφορά τις αντισυνταγματικές περικοπές στα πολυτεκνικά επιδόματα από την συγκυβέρνηση. 
Όπως είναι γνωστό, με τους Νόμους που ψηφίσθηκαν πρόσφατα στη Βουλή(Ν.4093/2012 για το φορολογικό) θεσπίστηκαν διατάξεις που αφορούν τους πολύτεκνους, οι οποίες είναι αντισυνταγματικές, όπως επεσήμανε άλλωστε και σε σχετική γνωμοδότηση η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής. 

Κατόπιν τούτου, μπορούν να προχωρήσουν σε αγωγή οι πολύτεκνοι που θίγονται από τις διατάξεις αυτές, όπως: 
α) Οι πολύτεκνες μητέρες που τους κόπηκε η ισόβια σύνταξη, δεδομένου ότι καταργήθηκε πλέον η χορήγησή της από 1.11.2012. 
β) Όσες δεν θα πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα των 500 Ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο παιδί, εάν το εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των 45.000Ευρώ το χρόνο. 
γ) Όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά εξαρτώμενα και δεν θα πάρουν το παραπάνω πολυτεκνικό επίδομα των 500ευρώ ετησίως, γιατί αυτό προβλέπεται να ......
χορηγείται από το 3ο εξαρτώμενο παιδί και άνω. 
Ελπίζουμε, και η Πολυτεκνική Οργάνωση Αγρινίου και Περιχώρων να λειτουργήσει άμεσα, ώστε να αναθέσει σε Νομικό Σύμβουλο την εντολή, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάθεση ομαδικών αγωγών προς το Δημόσιο, σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους πολυτέκνων που ξεκινούν αντίστοιχες αγωγές, συλλέγοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αγωγές και υπάγονται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. 
Φυσικά, χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των Πολύτεκνων οικογενειών για την ενέργεια αυτή, διότι πολλές οικογένειες επιβίωναν με μοναδικό εισόδημα την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη. 
Ελπίζω να δραστηριοποιηθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου και να υλοποιήσει, μια αναγκαία δράση για τις «χειμάζουσες» πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής μας και ότι ότι δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα οικογενειακά επιδόματα. 

Αγρίνιο 25 Ιανουαρίου 2013 

Κώστας Διον. Κορδάτος
Καθηγητής 
Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου