Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Οι προγραμματικές μας θέσεις στις εκλογές 16-2-2013


«Οι εκλογές του Συλλόγου και ο Γολγοθάς των Πολυτέκνων…»

·        «Κατεδαφίζονται» ακόμα περισσότερο οι Πολύτεκνες οικογένειες….

·        Ο Σύλλογος Αγρινίου χρειάζεται δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας  και αγωνιστικό προσανατολισμό.

·        Τα μνημόνια μας έχουν εξαθλιώσει  

·        Τέρμα στην αδράνεια και στις ελεημοσύνες απαιτούμε αυτά που μας αναλογούν ως πολύτεκνες οικογένειες.

·        Ψηφίζουμε αδέσμευτους και χωρίς χρίσμα στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου

Συνάδελφοι
Το Σαββάτο 16 Φεβρουαρίου 2013 γίνονται οι εκλογές στο Σύλλογό Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων.
Η πρωτοβουλία μας να συμμετέχουμε στις εκλογές ως υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την ΑΣΠΕ είναι ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όσους υποψηφίους και μέλη του Συλλόγου συμφωνούν να αλλάξει κάτι στο Σύλλογό μας. Δεν κινείται ούτε από προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε λάβαμε χρίσμα από κάποιους παράγοντες άλλωστε δεν μας προτείνουν στα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που ......
διακινούν (αλήθεια ποιος είναι ο αντίπαλός τους;) αλλά νοιώθουμε την ανάγκη να συμβάλουμε με όσες δυνάμεις έχουμε στην αλλαγή πορείας του Συλλόγου προς όφελος των πολυτέκνων. Αφουγκραστήκαμε και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων που επιθυμούν να φύγει ο Σύλλογος από τη στασιμότητα, τη συντήρηση και τη μιζέρια. Δύσκολα εύκολα εμείς το αποφασίσαμε!  Στα χέρι των πολυτέκνων είναι να υπάρξει και μια άλλη φωνή στο Σύλλογο.
Όλοι οι πολύτεκνοι βιώνουμε τη φτώχια, που μπήκε μέσα στα σπίτι μας με «βίο» τρόπο, από τις πολιτικές των μνημονίων και την αναλγησία των πολιτικών των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν κατ’ εντολή των ξένων τοκογλύφων της χώρας μας. Στοχοποιούν και όσους έχουν παιδιά ενώ αδιαφορούν εάν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, αφού τους περικόπτουν ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα. Ο κ. Στουρνάρας και η συγκυβέρνησή του θεωρούν ότι η τεκνοποίησης της Ελληνίδας μητέρας είναι  τεκμήριο και πρέπει να φορολογηθεί. Έτσι με το δημογραφικό πρόβλημα που εξελίσσεται και τη μετανάστευση των νέων θα μετατρέψουν της χώρας σε αποικία των βόρειο-ευρωπαίων με ταυτόχρονη συρρίκνωσή της !  
Οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα παρά τις εξαγγελίες τους για τις πολύτεκνες οικογένειες μας εμπαίζουν και μας χρησιμοποιούν μόνο για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Δεν θέλουν την ύπαρξη διεκδικητικού πολυτεκνικού κινήματος για να αποθαρρύνουν έτσι και την ύπαρξη πολυμελών οικογενειών….   
Δυστυχώς αρκετοί Σύλλογοι πολυτέκνων, όπως και ο δικός μας, εκτός ότι δεν αντέδρασαν με αποφασιστικό τρόπο σε αυτές τις μεθοδεύσεις, ούτε συσπείρωσαν τα μέλη τους σε αγωνιστική κατεύθυνση, είναι απών από τα σοβαρά προβλήματα των πολυτέκνων, αρκούνται μόνο σε ανέξοδες υπομνήσεις και να μοιράζουν τα «αντίδωρα» της Ε.Ε. καθώς και να θεωρούν τα πολυτεκνικά βιβλιάρια (όσων έχουν να πληρώσουν), αδιαφορώντας για το καθημερινό μαρτύριο των οικογενειών-μελών του Συλλόγου τους.
Η απουσία δημοκρατικής-συλλογικής και διεκδικητικής δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων για τα αυτονόητα ήταν φανερή. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις ή να επικαλείσαι κάθε φορά τους νόμους για να μην κάνεις τίποτε! Όλοι οι πολύτεκνοι θέλουμε μια άλλη πιο έντονη κοινωνική παρουσία (του μεγαλύτερου συλλόγου στην περιοχή), που να διεκδικεί με όλους τους πρόσφορους τρόπους και να συμμετέχει στα όργανα λήψης των αποφάσεων ώστε να μην είναι ουραγός των εξελίξεων. Η συνέχιση αυτής της κατάστασης στο Σύλλογο το μόνο που θα καταφέρει είναι να κρύβει επιμελώς την δυστυχία των πολυτέκνων και να προστατεύουν εκείνους που ευθύνονται για όλα αυτά που τραβάμε.
Οι πολύτεκνοι δεν είναι «σέμπροι» κανενός! Τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια και οι αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για χρόνια στο Σύλλογο, επέβαλαν μια κλειστή ομάδα και είναι καιρός να ανοίξει αυτό το θέσφατο. Η πείνα δεν έχει χρώμα ούτε σε αυτούς με περισσότερο ή λιγότερο θρησκευτικό συναίσθημα.    
Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι με καθαγιασμούς και ευχές δεν διώχνεται η δυστυχία και η φτώχεια από τις πολύτεκνες οικογένειες.
Στην εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση τις 26 Ιανουαρίου 2013, δεν τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες που θα έπρεπε για να ενημερωθούμε πληρέστερα παρά μόνο διακρίναμε έναν ιδιότυπο κατηχητισμό και μια συναίνεση όλων των απερχόμενων μελών του Δ.Σ. στη διάδοχη κατάσταση «στις ράγες τις ορθοδοξίας», όπως είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος λες και οι υπόλοιποι είμαστε αλλόθρησκοι, υποτιμώντας ευθέως τα μέλη του Συλλόγου. Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν. Με τις προτάσεις μας και το δίκαιο των ιδεών μας θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την πορεία της λειτουργίας του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Στις εκλογές τις 16-2-2013 οι πολύτεκνοι με την ψήφο τους μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο Σύλλογο Αγρινίου και περιχώρων.
Γι’ αυτό συνάδελφοι πολύτεκνοι -  Ψηφίστε ελεύθερα.
Η δική μας προσπάθεια ας είναι η αρχή για τα παιδιά μας να δουν τον κόσμο αληθινά όπως είναι και να αποφύγουν τα κακώς κείμενα

Τι προτείνουμε – διεκδικούμε στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου αν εκλεγούμε:    
  1. Προγραμματική – αγωνιστική συγκρότηση του προεδρείου
  2. Ανοιχτές δημοκρατικές και με διαφάνεια λειτουργίες του Συλλόγου
  3. Εκδημοκρατισμό του καταστατικού
  4. Απαιτούμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τόσο για τους Συλλόγους των πολυτέκνων και την ΑΣΠΕ, όσο και για την πολυτεκνική ιδιότητα με τα αντίστοιχα κοινωνικά δικαιώματα, προσλήψεις κ.λ.π.
  5. Απαιτούμε την καθημερινή παροχή των αναγκαίων αγαθών σε πολύτεκνες οικογένειες που έχουν άμεσα ανάγκη επιβίωσης.
  6. Δημιουργία παραρτημάτων-γραφείων στα περίχωρα και στέγαση αυτών στη δημοτικά κτήρια σε συνεργασία με τα Τ.Σ. και Κ.Σ. και άλλους δημόσιους και κοινωνικούς φορείς.
  7. Δημιουργία γραφείου διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για τα παιδιά μας.
  8. Δημιουργία επιτροπών (ανέργων, άστεγων, δημ. Υπαλλήλων, φοιτητών, μαθητών κ.λ.π.)
  9. Συμμετοχή στα αυτοδιοικητικά και κρατικά όργανα λήψης των αποφάσεων
  10.  Παροχή δωρεάν μαθημάτων αλληλεγγύης στα παιδιά των φτωχών πολυτέκνων σε συνεργασία με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και με εκπαιδευτικούς παιδιά πολυτέκνων.
  11. Δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία των πολύτεκνων οικογενειών.
  12. Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας και τα χαράτσια της ΔΕΗ
  13. Να ιδρύσουμε «το σπίτι των πολυτέκνων» με λειτουργία κοινωνικού αυτοδιαχειριζόμενου πολυχώρου – παιχνίδια αναψυχής, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, βιβλιοθήκη, μουσική, χορωδία κ.α.
  14. Κοινωνικές δομές: α) πολυτεκνικό παντοπωλείο, β) ανταλλακτήριο ρούχων-παιχνιδιών (δωρεάν).
  15. Αλλαγή οργάνωσης λειτουργίας των γραφείων και εκσυγχρονισμού του, όπως και του συστήματος θεώρησης των βιβλιαρίων της αποθήκης και της διανομής τροφίμων.
  16. Συνεργασία με άλλους κοινωφελής συλλόγους, όπως ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και τα κινήματα διάθεσης ελληνικών προϊόντων. Αξιοποίηση διαφόρων προγραμμάτων.
  17. Παραχώρηση από το κράτος, την αυτοδιοίκηση ή και την εκκλησία ανάλογου χώρου για την δημιουργία κατασκηνώσεων για τα παιδιά των πολυτέκνων.
  18. Συχνή ενημέρωση των μελών έντυπα και ηλεκτρονικά – ίδρυση Ρ/Σ
  19.  Τέλος ο Σύλλογος  προκειμένου να ανακουφίσει τις πολύτεκνες οικογένειες – μέλη του - που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη βοηθείας, πρέπει να αποφάσισε να ιδρύσει «ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», όπως άλλωστε έχουν και άλλοι Σύλλογοι.
Υ.Γ. Και για κάθε άλλο θέμα που θα προτείνουν τα μέλη μας στη κατεύθυνση ανακούφισης των οικογενειών και της αλληλεγγύης που πρέπει να έχει ο Σύλλογος για να πάψει να λειτουργεί σαν μια ακόμη δημόσια υπηρεσία. 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΟΜΑΔΙΚΑ - ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΟΨΑΝ;
Συνάδελφοι το απερχόμενο Δ.Σ. δεν δέχθηκε στη συνέλευση την πρότασή μας για να κινήσει την διαδικασία της ομαδικής προσφυγής για την αντισυνταγματική περικοπή των επιδομάτων, χωρίς επιβάρυνση των πολύτεκνων οικογενειών και είπαν αν προσφύγει ο καθένας μόνος του.
Γιατί δεν τους θίγει αυτούς το μέτρο; Αν όχι τότε γιατί διεκδικούν τη ψήφο μας;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΔΕΧΘΗΚΑΝ:
«Όπως είναι γνωστό, με τους Νόμους που ψηφίσθηκαν πρόσφατα στη Βουλή (Ν.4093/2012 για το φορολογικό) θεσπίστηκαν διατάξεις που αφορούν τους πολύτεκνους, οι οποίες είναι αντισυνταγματικές, όπως επεσήμανε άλλωστε και σε σχετική γνωμοδότηση η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.
Κατόπιν τούτου, μπορούν να προχωρήσει ο Σύλλογος σε ομαδική αγωγή χωρίς επιβάρυνση των  πολυτέκνων που θίγονται από τις διατάξεις αυτές, όπως:
α) Οι πολύτεκνες μητέρες που τους κόπηκε η ισόβια σύνταξη, δεδομένου ότι καταργήθηκε πλέον η χορήγησή της από 1.11.2012.
β) Όσες δεν θα πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα των 500 Ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο παιδί, εάν το εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των 45.000Ευρώ  το χρόνο.
γ) Όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά εξαρτώμενα και δεν θα πάρουν το παραπάνω πολυτεκνικό επίδομα των 500ευρώ ετησίως, γιατί αυτό προβλέπεται να χορηγείται από το 3ο εξαρτώμενο παιδί και άνω.»

Τότε γιατί θα τους ψηφίσετε;

 

Η προσωρινή επιτροπή της «ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» και ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - Για το Δ.Σ και για την ΑΣΠΕ

1.   Γυφτάκης Νίκος, Δάσκαλος Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβεργίου

2.   Κορδάτος Κώστας, καθηγητής ΕΠΑ.Λ Καινουρίου

3.   Μακρής Δημήτριος, συνταξιούχος Αστυνομικός

 Αγρίνιο 8 – 2- 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου