Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Όταν η δίκη προθέσεων οδηγεί στην αναμονή…


«Σχετικά με την ημερίδα του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου & περιχώρων»
Πληροφορούμαστε –όχι από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας – ότι αποφασίστηκε μονομερώς η διοργάνωση ημερίδας "ενημέρωσης και διεκδίκησης" (ξεχάστηκε η διαμαρτυρία;) στο Αγρίνιο το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και διαπιστώνουμε ότι η ώρα που επέλεξαν να πραγματοποιηθεί αυτή στις 19.00 το βράδυ μας παραπέμπει σε εσπερίδα περιορισμένης ευθύνης! Με περιορισμό στο χρόνο αυτής, πολύ φοβούμαστε ότι δεν θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για να αναπτύξουν τα μέλη του Συλλόγου τους προβληματισμούς τους και να....... 
ακουστούν απόψεις αυτών. Κάθε αξιοποίηση της εκδήλωσης αυτής από τον συνήθη "λαϊκισμό" που επικράτησε για χρόνια στο Σύλλογο να ξέρουν θα βρουν απέναντί τους την "μήνη" των σκεπτόμενων ανθρώπων του χώρου.   
Ο αποσπασματικός και εν κρυπτό τρόπος που συνεχίζει να λειτουργεί το Δ.Σ. δείχνει ότι η εκδήλωση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα ενός δημοκρατικού προγραμματισμού δράσεων με σαφείς στόχους και επιδιώξεις αλλά κινείται στα "ελεγχόμενα" και γνωστά «οικογενειακά» πλαίσια της ΑΣΠΕ, άλλωστε η παρουσία του Προέδρου αυτό υποδηλώνει.
Πολύ φοβούμαστε ότι θα γίνομε μάρτυρες μιας ακόμη βραδινής κατάνυξης μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των πολυτέκνων, αντί ενός γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου που επιβάλλεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, για την ανατροπή των αντεθνικών μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), της Ε.Ε. και της τρόικας εξωτερικού!  
Η ανατροπή αυτών των βάρβαρων αντιπολυτεκνικών μέτρων που εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία και βάλουν ευθέως κατά της συνοχής της χώρας δεν μπορεί να γίνει μόνο από τη "δίκη προθέσεων" των παραγόντων και να αναμένουμε να εξευρεθούν λύσεις από αυτούς που  δημιούργησαν τα προβλήματα που καλούμαστε από το Σύλλογο σε εκδήλωση για να ενημερωθούμε χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο-αν δεν πάρουμε τη τύχη των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια.
Εμείς συμμετέχουμε με τις δικές μας προγραμματικές θέσεις (βλέπε προεκλογική ανακοίνωση) και θα αρνηθούμε να γίνουμε χειροκροτητές σε μια εκδήλωση των δημοσίων σχέσεων και συντήρησης του σημερινού αναποτελεσματικού μοντέλου λειτουργίας και δράσης του πολυτεκνικού κινήματος.       
  
Σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και η δίκη προθέσεων!
Σε αντίθεση αυτών περιήλθε στην αντίληψή μας η τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου, (με αριθ. πρωτ. 325/11-3-2013) όπου εκφράζει την "πικρία" του στα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) για τις περικοπές των επιδομάτων, των τροφίμων και για τη μείωση του πλαφόν εισοδήματος, χωρίς να θέλουμε να προσδώσουμε δίκη προθέσεων αλλά το καταγγελτικό ύφος του για τα θέματα που όλοι μας καθημερινά σιχτιρίζουμε, εάν δεν συνδέεται και με αγωνιστική δράση του τοπικού Συλλόγου τότε η διαμαρτυρία αυτή θα είναι άνευ ουσίας και προσχηματική.
Θα πρέπει εκτός των άλλων να καταγγέλλεται ο πυρήνας της πολιτικής των μνημονίων και το πολιτικό προσωπικό αυτών των κομμάτων που τα ψήφισαν. Καθώς επίσης και όλων εκείνων που συντάχθηκαν με τους κατακτητές της χώρας μας και μαζί παίρνουν δυσβάστακτα μέτρα εξαθλιώνοντας την ελληνική κοινωνία και περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες.
Περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε (αν μας δοθεί βέβαια η δυνατότητα) στην εκδήλωση του Συλλόγου το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στο Παπστράτειο μέγαρο στο Αγρίνιο.
Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολύτεκνους να παραβρεθούν.
 Αγρίνιο 15 Μαρτίου 2013
         Από το Γραφείο τύπου
"ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου