Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Άνεργοι 2.500 πολύτεκνοι από τους 3.500 στο Νομό Σερρών!

Αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, δεν έχουν χρήματα για θέρμανση και,το πιο βασικό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα» αναφέρει η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Ζητιανεύουν για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα και να θρέψουν τα παιδιά τους. Πολύτεκνες οικογένειες στις Σέρρες ζουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό, ακόμη και φαγητό.
Η εγκατάλειψη από την Πολιτεία, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της κρίσης, τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η"απόγνωση των..... πολυτέκνων στιςΣέρρες εκφράζεται στο πρόσωπο του προέδρου τους", που ξεκίνησε απεργία πείνας, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους.«Πολύτεκνες μητέρες έρχονται κατά δεκάδες καθημερινά στο γραφείο του συλλόγου μας και ζητούν λίγα χρήματα για να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα καιψωμί για να ταΐσουν τα παιδιά τους» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σερρών Νίκος Σελαλματζίδης, ο οποίος εξηγεί τουςλόγους που τον ώθησαν να ξεκινήσει πριν από πέντε μέρες απεργία πείνας.«Από τους 3.500 πολυτέκνους που υπάρχουν στον νομό Σερρών οι 2.500 είναι άνεργοι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι.Αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και το νερό, δεν έχουν χρήματα για θέρμανση και, το πιο βασικό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα» σημειώνει ο κ. Σελαλματζίδης. «Οι πολύτεκνοι έφεραν στον κόσμο παιδιά για να μην αφανιστεί η Ελλάδα, αλλά η ίδια η χώρα τούς οδηγεί σε αφανισμό.

Η απογοήτευση και η αβεβαιότητα που νιώθουν για το μέλλον είναι ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους» τονίζει ο πρόεδρος των πολυτέκνων και προειδοποιεί ότι αν το κράτος δεν σκύψει πάνω στα προβλήματά τους δεν αποκλείεται να πεθάνουν άνθρωποι από την πείνα. «Μπορεί να έχουν αρχίσει να με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου,αλλά θα συνεχίσω την απεργία πείνας για να αντιληφθούν αυτοί που μας κυβερνούν ότι έχουν οδηγήσει τους πολυτέκνους πιο κάτω ακόμη και από τα όρια της φτώχειας» τονίζει ο κ. Σελαλματζίδης. Όπως επισημαίνει, οι βασικοί λόγοι που τον ώθησαν στην απεργία πείνας είναι η διακοπή της ισόβιας σύνταξης των 100 ευρώ ανά μήνα που δινόταν στην πολύτεκνη μητέρα, η διακοπή της παροχής των πολυτεκνικών επιδομάτων, τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα πολυτεκνικά επιδόματα και τα νέα μέτρα φορολόγησης που αφορούν τους πολυτέκνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου